TV-program

Under två dagar producerar vi gemensamt i klassen ett nyhetsprogram från idé till premiär!

Detta är ett projekt som på ett roligt och kreativt sätt kan involveras i flera olika ämnen som till exempel samhällskunskap, naturkunskap eller svenska. Vi har färdiga upplägg men skräddarsyr gärna efter era önskemål och ideér.


Passar bra för:

Åk 4 - 9, Gymnasiet och Särskola


Vårt upplägg:

Dag 1 - Heldag

Första dagen börjar med en introduktion. Eleverna får lära sig intervjuteknik, göra research och hur man tar fram frågor för en intervju. 

Klassen arbetar som en redaktion med olika filmteam där eleverna är uppdelade i grupper om 4-5 stycken. Därefter är det dags att ge sig ut och filma.

Dag 2 - Heldag

Andra dagen fortsätter vi med att filma med greenscreen där några av eleverna får agera programledare. Eleverna fortsätter att filma klart och slutligen färdigställer vi hela tv-programmet. Dagen avslutas med en gemensam filmvisning. 


Två workshopsdagar där eleverna får lära sig att arbeta som en redaktion. Vi fördjupar våra kunskaper inom intervju- och presentationsteknik samt hur man arbetar tekniskt med greenscreen.


Teknik:

Vi arbetar med Ipads. Vill ni använda era egna går det bra annars tar vi med våra Ipads. Material och greenscreen ingår.

För äldre årskurser har vi möjlighet att arbeta med mer avancerade utrustning såsom kameror och redigering på dator.


Information:

Filmpedagog: 2 filmpedagoger

Antal: En helklass

Tid: 2 heldagar

Ålder: Åk 4 - 6, Gymnasiet och Särskola

Pris: Kontakta oss för prisförslag: info@filmplaneten.se

Var: Vi utgår från Stockholm men arbetar i hela landet.