Om oss

Vi är tre filmpedagoger som trivs att arbeta tillsammans så 2021 bestämde vi oss för att ta fram ett gemensamt utbud och starta Filmplaneten. Vi har arbetat med skapande skola sedan 2013 och har en lång och bred erfarenhet av filmpedagogik och att arbeta med barn och unga.

Vi sätter fokus på filmskapande som en kreativ samarbetsövning där eleverna lär sig att alla i gruppen ska få bidra och bli sedda. Elevernas egna idéer och reflektioner kring sitt arbete är centralt för att väcka skaparglädjen.

Förutom vårt arbete som mediepedagoger är vi också verksamma som manusförfattare, filmfotografer, dokumentärfilmare och regissörer. Vi är utbildade i manus, dramatik och filmproduktion på Stockholms konstnärliga högskola, Nordens folkhögskola Biskops Arnö, Alma Manusutbildning, Kulturama Filmproduktionslinje och Runö folkhögskola.

Tillsammans har vi genomfört hundratals projekt i grundskolans alla årskurser i över 200 olika skolor runt om i landet. Utöver det har vi gjort särskilda satsningar där vi har hållit i workshops för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar boende på SiS-ungdomshem.

Med filmregionerna är vi också aktiva i att utveckla filmpedagogikens roll i skolan, ett strategiskt arbete där vi är aktiva i nätverksträffar och har haft fortbildningar för både lärare och pedagoger inom filmpedagogik och filmpedagogiska processer.